Vídeo:  Biodiversitat és futur

TRADUCTOR

English Chinese (Simplified) French German Italian Russian Spanish

DECLARACIÓ

ENLLAÇOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cercador

Nosaltres.com - El cercador de Vilaweb
Nous recursos al Portal BioC
dilluns, 3 de març de 2008 21:30
AddThis Social Bookmark Button

The Top 50 Mediterranean Islands Plants

Amb aquest títol, el grup d'especialistes en plantes mediterrànies insulars de la IUCN/SSC (MIPSG), va editar l'any 2005 aquest llibre en anglès, després traduït a l'espanyol.  El llibre presenta, en format de fitxa, una selecció de 50 espècies amenaçades presents en 12 illes o arxipèlags de la Mediterrània, on s'inclouen també les de Balears. L'arxipèlag contribueix de forma significativa en aquesta relació dels top 50, amb un total de 8 espècies:

Apium bermejoi (Menorca), Arenaria bolosii (Mallorca),Brimeura duvigneaudii (Mallorca), Euphorbia margalidiana (illots d'Eivissa), Femeniasia balearica (Menorca), Ligusticum huteri (Mallorca), Lysimachia minoricensis (Menorca), Naufraga balearica (Mallorca), Medicago citrina (Eivissa, Cabrea, Columbrets i costa alacantina).

Ara, la informació de les fitxes d'aquestes espècies es pot consultar a través del llibre disponible a internet en versió anglesa i també enllaçat al nostre Portal del BioC.

  • Pdf descarregable. UICN.


INVASIBER

Enllaç al web amb fitxes corresponents a diverses espècies del projecte INVASIBER (Especies exóticas invasoras de la Península Ibérica), finançat a càrrec d’una Acció Especial del MEC, amb dades sobre la distribució i la biologia de les plantes.

Són autors de les 16 fitxes disponibles: Joan Font, Sandra Soto, Iñigo Sánchez, María Inmaculada Romero, Sergi Brull, Luis Antonio Bohigas, Josep Rost i Daniel Guillot . Hi ha quatre fitxes suplementàries d’Alba Vergés referides a espècies d’algues invasores.


PLANTES ENVAHISSANTES DE LA RÉGION MEDITERRANÉENNE

Unes altres setze espècies invasores de la regió mediterrània (alguna coincident amb les anteriors) són objecte de fitxes monogràfiques, que, a més de dades biològiques i geogràfiques, ofereixen instruccions de gestió i alternatives de substitució en el cas d’espècies ornamentals (per exemple, ús d’híbrids estèrils, etc.). Les fitxes són publicades per l’AME (Agence Méditerranéenne de l’Environement) de la regió Llenguadoc-Rosselló i, igualment que les d'INVASIBER, resten enllaçades a la pestanya de recursos del Portal.
 

 

Darrera actualització de dilluns, 3 de març de 2008 21:32